Procesiunea a început de la Biserica „Sfântul Nicolae” și a cuprins și bisericile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, purtând în inimă și în glasuri vestea Intrării Domnului în Ierusalim. Cu ramuri de salcie în mâini, credincioșii au înălțat cântări bisericești, iar copiii au fost cei care au adus o notă aparte de lumină și curăție, cântând cu emoție și însuflețire troparul praznicului.
La finalul pelerinajului, părintele Cristian Cristea, parohul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat că „bucuria de Florii preînchipuie bucuria Învierii lui Dumnezeu” și a atras atenția asupra faptului că „intrăm într-o săptămână în care toți suntem chemați să ne întoarcem către interiorul nostru, către suflet, cu sinceritate și pocăință”.
Evenimentul nu reprezintă doar o rememorare a momentului biblic, ci și o mărturisire de credință, arătând bucuria de a merge împreună pe drumul spre Înviere. Într-o atmosferă de pace și rugăciune, pelerinajul a adus comunitățile împreună și a întărit convingerea că Biserica este vie acolo unde inimile bat la unison în numele lui Hristos.